Meer over Jacqueline Grotenhuis?

Jacqueline Grotenhuis is oprichtster van praktijk DeBeweegFysio en is inmiddels al weer meer dan 30 jaar fysiotherapeut.

Ze doet wat ze beloofd, geeft duidelijkheid over uw klachten en behandelmogelijkheden en is eerlijk over de haalbaarheid van uw doelen.

Veiligheid en vertrouwen zijn haar handelsmerk. Ze werkt samen met u.
Ze werkt planmatig naar een doel toe maar blijft open staan voor nieuwe impulsen en zinvolle bijstellingen. Ze stelt alles in het werk om uw beweeglijkheid in orde te krijgen, of uw leven weer pijnvrij te krijgen, samen met u.
Meestal doet ze dat alleen, maar anders met andere zorgverleners, als dat voor u beter is. Ze helpt je in dat geval ook aan de juiste mensen. Ze maakt altijd af wat ze begonnen is en vraagt dat ook van u en anderen. Ze trekt zich niets aan van beperkende factoren door zorgverzekeraars. Ze zal altijd eerlijk tegen u zijn, ook al vindt u dat misschien wel eens moeilijk. Ze blijft kritisch naar zichzelf, maar ook naar de ander, want: U moet weer beter worden en weer goed kunnen bewegen!

Jacqueline heeft zich sinds 1 januari 2018 gevestigd in het mooie bedrijvenpand ‘Celebes’ te Lochem. Zij heeft de keuze gemaakt om in het prachtige buitengebied van Markelo te gaan wonen, nadat zij jarenlang de omgeving heeft leren kennen gedurende haar paardrij-ritten.

Jacqueline studeerde in 1988 af aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie. Gedurende de negentien jaar dat zij in een gezondheidscentrum, als fysiotherapeut en als coordinator werkte, samen met huisartsen, maatschappelijk werkers, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, apothekers en collega fysiotherapeuten, ontwikkelde zij zich tot een all-round fysiotherapeut met brede expertise. In de 11 jaar die volgde heeft zij met plezier een goed draaiende praktijk gevoerd met haar mede-vennoot in sportcentrum De Uithof in Den Haag. Samenwerking ziet zij als een belangrijke voorwaarde om resultaat te boeken. Communiceren met andere artsen, andere disciplines en collega fysiotherapeuten ziet ze als een belangrijk onderdeel van haar werk.
Holistische principers zijn belangrijk voor haar: lichaam en geest zijn nu eenmaal sterk met elkaar verweven. Lichamelijke klachten kunnen invloed op uw welzijn en geest hebben, maar uw geest kan ook invloed op uw lichaam hebben. Jacqueline kijkt naar beiden en zal u regelmatig van adviezen voorzien om de balans tussen lichaam en geest (terug) te vinden als dat nodig is.
Passie voor het opheffen van klachten en verbeteren van omstandigheden met betrekking tot uw lichaam, is het kernwoord in haar dagelijks werk. Het gaat, op basis van de aanwijzingen van de klant, om het samenstellen van de juiste mix aan fysiotherapeutische handelingen.
Technische grepen om gewrichten los te maken, (stevige, en ook ontspannende) massages, oefeningen, training, medical taping, dry needling vormen de middelen daartoe. Maar ook informeren, adviseren en coaching horen daar bij.

“Het blijft altijd opnieuw een zoektocht naar de juiste oplossing: Zal het mij opnieuw lukken de juiste resultaten te boeken? Zie ik mijn klant met de juiste blik in de ogen aan het eind van de behandeling tevreden vertrekken? Met die uitdaging blijft het werk altijd leuk!