Over Jacqueline Grotenhuis

Praktijk DeBeweegFysio is een praktijk voor fysiotherapie, per 1 januari 2018 gevestigd in het mooie bedrijvenpand ‘Celebes’ te Lochem. De oprichtster Jacqueline Grotenhuis heeft de keuze gemaakt om in het prachtige buitengebied van Markelo te gaan wonen, nadat zij jarenlang de omgeving heeft leren kennen gedurende haar paardrij-ritten.

‘Na 30 jaar als fysiotherapeut in Den Haag te hebben gewerkt werd het tijd voor een nieuwe stap: Het opstarten van een eigen praktijk in het mooiste gebied van Nederland!’

Jacqueline studeerde in 1988 af aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie. Gedurende de negentien jaar dat zij in een gezondheidscentrum, als fysiotherapeut en als coordinator werkte, samen met huisartsen, maatschappelijk werkers, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, apothekers en collega fysiotherapeuten, ontwikkelde zij zich tot een all-round fysiotherapeut met brede expertise. In de 11 jaar die volgde heeft zij met plezier een goed draaiende praktijk gevoerd met haar mede-vennoot in sportcentrum De Uithof in Den Haag. Samenwerking ziet zij als een belangrijke voorwaarde om resultaat te boeken. Communiceren met andere artsen, andere disciplines en collega fysiotherapeuten ziet ze als een belangrijk onderdeel van haar werk.

‘Het gaat om optimale zorg voor je klant maar vooral; het resultaat. Daar is soms meer voor nodig dan alleen een behandeling fysiotherapie. Gelukkig zijn er moderne middelen om elkaar te spreken en te informeren of een hulpvraag aan te scherpen. Daar hoef je tegenwoordig niet meer met elkaar voor in één gebouw te zitten’.

Passie voor het opheffen van klachten en verbeteren van omstandigheden met betrekking tot je lichaam, is het kernwoord in haar dagelijks werk. Het gaat, op basis van de aanwijzingen van de klant, om het samenstellen van de juiste mix aan fysiotherapeutische handelingen.
Technische grepen om gewrichten los te maken, (stevige, en ook ontspannende) massages, oefeningen, training, medical taping, dry needling vormen de middelen daartoe. Maar ook informeren, adviseren en coaching horen daar bij.

‘Iets aan je lijf mankeren heeft gevolgen voor de kwaliteit van het bewegen. Maar ook stilzitten moet tegenwoordig ook vaak en lang kunnen…Pijnklachten en beperkingen kunnen je daarbij ongelooflijk hinderen, dus daar moet je wat mee. Vandaar de naam ‘DeBeegFysio! Verder blijft Fysiotherapie altijd maatwerk. Daar kan geen enkele richtlijn of protocol precies aan voldoen. Ook een zorgverzekeraar kan, en mag daar nooit tussen zitten. Je hebt met de mens zelf te maken die keuzes moet maken in het verbeteren van zichzelf, samen met de tips, truuks en handelingen van de deskundige. Dat proces kent een eigen tempo. Je mag van een fysiotherapeut verwachten dat deze je daar in begeleidt en er helemaal voor gaat! Veiligheid en vertrouwen vormen daarin de kernbegrippen’.

“Zonder dat kan ik mijn werk niet met plezier uitoefenen!”.