Reguliere Behandeling

Een reguliere behandeling bestaat meestal uit een combinatie van verschillende behandelmogelijkheden
De behandeling kan plaats vinden op de behandelbank in de behandelkamer (mobilisatie technieken, massages, oefeningen) of in de oefenruimte (op de mat, met trainingsapparatuur zoals hometrainers, roeiapparaten, crosstrainers, loopbanden of losse oefenmaterialen (waaronder gewichtshalters, allerlei soorten ballen, oefentollen, balanskussens, hoepels, trampoline, elastische banden en overige spelmaterialen). Het oefenen en trainen in de oefenruimte wordt ook wel Medische Trainingstherapie (MTT) genoemd.

De voornaamste doelen van de behandeling kunnen zijn:
Pijnbestrijding (het pijnvrij raken)
Functieverbetering (bewegen kan weer als normaal en er is een goede belastbaarheid)
Het klachtenvrij houden
Het (onder)houden van de functie die er nog is in geval van chronische klachten (bijvoorbeeld Parkinson, Reuma, COPD)

Werkwijze
Bij het eerste gesprek zal de fysiotherapeut vragen stellen over uw klachten en een lichamelijk onderzoek doen. Afhankelijk van de klachten zal, op basis van uw (haalbare) doelen, de inhoud van de behandeling aan u worden voorgelegd. In overleg met u wordt de inhoud van de behandeling bepaald.

Deze bestaat meestal uit een samenstelling van:
*Het losmaken van gewrichten (driedimensionale arthrokinematische mobilisaties): Voeten, enkels, knieën, heupen, bekkengewrichten, gehele wervelkolom (lage rug, middenrug, nek), schedel, hand/vingers, polsen, ellebogen, schouders.
* Het losmaken en versoepelen van spieren en pezen (diverse massages, rekkings-oefeningen)
* Het versterken van spieren (krachtoefeningen, training, oefeningen voor het dagelijks gebruik: functionele oefeningen)
* Het verbeteren van de algemene conditie en/of spierconditie (training, beweegprogramma’s)
* Houdings- en leefstijl adviezen
* Adviezen over belastbaarheid en de opbouw van de belastbaarheid (training, oefeningen, beweegprogramma’s)
* Medical taping
* Dry Needling

Bij bovengenoemde technieken en behandelmogelijkheden wordt er altijd op holistische wijze naar uw probleem gekeken: U bent een mens en lichaam en geest zijn nu eenmaal sterk met elkaar verweven. Lichamelijke klachten kunnen invloed op uw welzijn en geest hebben, maar uw geest kan ook invloed op uw lichaam hebben. Uw fysiotherapeut kijkt naar beiden en zal u regelmatig van adviezen voorzien om de balans tussen lichaam en geest (terug) te vinden als dat nodig is.

De fysiotherapeut zal aangeven wat de redelijk te verwachtte behandelduur zal zijn. Eventueel wordt, naarmate de tijd vordert en de eerste verbeteringen optreden, het behandelplan in overleg met u, bijgesteld.

Kosten
Praktijk DeBeweegFysio heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract, waardoor vergoeding meestal mogelijk is. Vergoeding hangt af van de inhoud van uw zorgverzekeringspolis. Vooraf kan voor u nagekeken worden hoe u verzekerd bent en of uw behandelingen vergoed worden. Indien u niet of onvoldoende verzekerd bent, worden marktconforme particuliere tarieven gehanteerd. U heeft geen verwijsbrief nodig, tenzij er sprake is van een ‘chronische indicatie’ (bijzondere ziekten, na een operatie, verlammingen, longklachten e.d). Uw fysiotherapeut kan u vooraf informeren of daar wel of niet sprake van is.

Een enkele keer kan het voorkomen dat de behandeling fysiotherapie niet geschikt voor u is. In dat geval is het mogelijk dat, als u dat wilt, contact opgenomen wordt met de huisarts. Ook is het mogelijk dat u doorverwezen wordt naar andere zorgverleners waarmee wordt samengewerkt, zoals manueel therapeuten, orthopeden, osteopaten, podologen, internisten, cardiologen, reumatologen, longartsen enzovoort.